2010 azon év, melyben végre új Medal of Honor-t köszönthetünk a sorozatban. Hihetetlen, de az Airborne után már 3 év eltelt. De vajon kiküszöböli-e a csorbát az új MoH? Kis cikkemből kiderül..

 

 

Kezdjük az elején. A Medal of Honor egy baromira szolid játék lett. Nem is értem, hogy a francba sikerült egy ilyen sikeres múltú csapatnak az elődökhöz képest ilyen játékot összetákolni főleg úgy, hogy a Dice is segédkezett, amely megmutatta nagyon-nagy tehetségét a Battlefield Bas Company 2-ben is. Viszont ennek ellenére, vagy éppen ezért a játék olyan változásokon ment át, hogy el sem tudom hinni. Mindjárt az elején szembetűnik az, hogy a single-ben nincs rombolható környezet. Hiába lőttem volna szét egy egy fadarabot, ez nem jött össze. Ezen kívül fedezékeket sem tudok átugrani, amely mát tényleg botrányos, és ezen túl hogy őszinte legyek nem is néz ki valami jól, még 1600X900-as felbontáson sem. A textúrák elképesztően szögletesek, komolyan olyan, minta egy 2007-es játékot látnék, még az Airbornénál is rondább.

 

De a problémák ezzel nem értek véget. Ugyan az irányítással nem sok baj van, annál több az AI-val. Az emberek eszméletlenül buták, és itt térnék rá, hogyha a játék realizmusra ment, akkor ezeket a dolgokat miért kellet kihagyni? A helyszínek baromi egyhangúak, Afganisztánban semmi látnivaló sincs. Aztán a fegyverekkel is vannak problémák: ki látott már ilyen bugyután megszerkesztett AK-47-est? Egyszerűem hihetetlen, hogy egy ilyen nagy múltú cég ilyen amatőr hibákat kövessen el. Valamint kész röhej, hogy mindössze 5(!!!) azaz 5 órás a Single-Player. Emberek ez most nem szánalmas? Budget játékoktól várunk el 5 órát nem egy Medal of Honortól! Egyenesen kiborító.. Viszont tény, hogy néha le tud kötni éppen a nemes egyszerűsége miatt. Nem borzasztó, inkább csak a sok alattomos hiba miatt szemet szúró. Ha viszont eldobjuk az agyunkat talán élvezettel is belevethetjük magunkat, bár , Medal of Honornál hogy dobjam el az agyam?

 

Aztán Hangok. Mindenféle alap hang került a játékba, viszont zene szinte sehol sincs, ami egyszerűen már szemfényvesztés. Komolyan be kellett raknom a Medal of Honor Soundtrack CD-t hogy valami muzsikát is halljak, ne pedig csak a csattogásokat, hörgéseket. És ezen kívül még a szinkronnal sem voltam maradéktalanul megelégedve, de azért az is tűrhető volt. És ezzel a problémák nem érnek véget. Az eddigi hibák mind-mind a Single-Playerben voltak. O.K a Medal of Honor fő erénye a multi. De akkor könyörgöm ezt hogy lehetett még jobban elcseszni mint a singlét? Kezdjük azzal, hogy összesen 3 azaz 3 multi-pálya van? Most ezt tényleg komolyan gondolták? Ezen kívül kapaszkodjatok: 3 kaszt van? Én érzem szarul magam emiatt a fél óra alatt kijavítható hibák miatt. Persze ezen kívül bugos mint állat, illetve még KillCam sincs, ami miatt nem tudod hogy honnan lőttek le melynek következtében mindig be lehet kempelni egy helyre, és máris megvan a tuti hely, mert a büdös életbe nem vesznek észre, max ha éppen más ember is oda akar bújni, amely idő alatt te már szétloccsintottad a fejét. Szóval a multi is felejtős dolog.

Nem lett túl hosszú a véleményem, de egyszerűen nem tudok sokkal többet elmondani. A Medal of Honor sorozat egyik mélypontja ez a játék. Monoton és hiányos, de valami eszméletlenül hiányos. Telis-tele amatőr hibákkal, és sok bazi-nagy buggal. Azt mondom nektek, hogy nem  nagyon érdemes próbálkozni vele, mert óriási csalódás fog érni. Ha viszont mégis kipróbálod 3 óránál, vagy éppen a játék kitolása után már el is tünteted a merevlemezről.

6.6

A bejegyzés trackback címe:

https://deyan.blog.hu/api/trackback/id/tr492419167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Millenotti · http://minecraftskill.blog.hu/ 2010.11.03. 23:04:29

"illetve még Killstreak sincs, ami miatt nem tudod hogy honnan lőttek le" Na de most komolyan, ez VÉTÉEF? Legalább tudd már, hogy miről beszélsz. Nem kell extravagáns szavakat használni csak azért, hogy hardcore gamernek tűnj. Amiről te beszélsz, az a killcam. Killcam-ben mutatja meg, hogy az ellenfél hogy és honnan lőtt le. A killstreak az az, hogy hány embert öltél meg zsinórban, halás nélkül.

Deyan-17 2010.11.04. 15:08:08

@Millenotti: Juuuuuuuujjjj Ez jól elírtam! XD Köszi, mindjárt javítom!

Voodoo. · http://voodoo.blog.hu/ 2010.11.10. 21:03:38

A hangok a legjobbak a játékban, ezt mindenki mondja. Nem tudom, hogy neked miért nem tetszik. Zene is van, tisztán lehet hallani, kivéve akkor mikor eléggé halk.
A Killcam hiánya végülis mindegy, mert a hardcore játékosokat úgy se fogja zavarni, meg szerintem sokan el is nyomnák.
A multi meg jobb lett, mint a single. A multi "tartja életben" a játékot.
Az meg miért baj, hogy nem rombolható a környezet a singleplayerben???
Ennyi lenne a véleményem :)

Deyan-17 2010.11.11. 12:24:53

@Voodoo.: 1. Ez egyéni vélemény. Én speciel nem hallottam a főmenün kívül sehol sem zenét.
2. Ki is fejtettem az okát, miért baj a KillCam hiánya. Komolyan örülnél neki, ha egy mesterlövész bekempelne valahova, és mindig lelőne, és nem tudod honnan? Ez a fő probléma.
3. A multi baromira nem tartja életben a játékot mert összesen 3 kaszt van mindeössze, valamint 3 pálya. Ez hosszútávon nagyon monotonná válik, és egy Medal of Honortól én többet várok el!
4. Azért baj, hogy nem rombolható a környezet, mert már az év elején ugyanolyan EA játék tudta ez. És ez számomra visszafejlődés.
süti beállítások módosítása